top of page
Search
  • Writer's picturejanezhudovernik

Brez pritiska ni diamantov!*

Diamanti nastajajo, ko je ogljik v zemlji izpostavljen ravno prav visoki temperaturi in pritisku. Brez pritiska bi ostal le ogljik ali pa bi se spremenil v grafit.


Ključ je pravilni odmerek Ključno za nastanek diamanta je torej pravi pritisk. Prevelik pritisk vas lahko »zlomi«, s premalo pritiska pa se ne bo zgodilo prav veliko. Odmerek naredi pritisk dober ali slab. To lepo prikaže diagram v obliki narobe obrnjene črke U. Ko je doza stresa prava, bomo delovali optimalno in imeli koristi. Izpostavljenost pravi količini stresa lahko telesu koristi, medtem ko mu izpostavljenost večji in trajnejši količini škoduje. Tako kot naše fizične mišice potrebujejo stres, da se krepijo, ga potrebujejo tudi naše »čustvene, mentalne in duhovne mišice«.

Brez pritiska ne bi bilo diamantov in tudi ne bi bilo uspešnih ljudi. Pritisk, izzivi, problemi, ki jih premagate, vas naredijo boljše. Brez izzivov ne bi rasli. Če niste pripravljeni zapustiti svojega območja udobja, potem ne boste nikoli dosegli svojega končnega potenciala. Soočite se z izzivi. Pozdravite pritisk.

Znameniti švicarski zdravnik in alkimist Paracelsus je to rekel najbolje: »Strup je povsod in nič ni brez strupa. Odmerek naredi strup ali zdravilo.«

V svoji najnovejši knjigi Uspešni pod pritiskom: Preverjene tehnike za odpravljanje stresa in povečanje odpornosti vam predstavim kar 52 preverjenih tehnik, ki vam bodo pomagale biti uspešen tudi takrat ko boste pod pritiskom. Knjigo lahko naročite tukaj. v

Če želite brusiti diamant v sebi, potem se morate soočiti in naučiti obvladovati pritisk! Ostanite močni in trdni, ko se srečujete z neizogibnimi težavami in izzivi ... potem ste si prislužili pravico do bleščanja.



*»Brez pritiska, ne bi bilo diamantov.« Citat pripisujejo Thomasu Carlyle-u, škotskemu zgodovinarju in esejistu iz 19. stoletja.

Brez pritiska ni diamantov! Naj postane to ena od vaših afirmacij. Uporabite jo, ko se boste znašli pod pritiskom. #Uspešnipodpritiskom.

61 views0 comments
bottom of page