top of page
Search
  • Writer's picturejanezhudovernik

😃🧠 Kako lahko vplivate na svoje razpoloženje in naravnanost? 👇

V osnovi lahko uporabimo ali um 🧠 ali telo 🚶‍♂️in iz tega izhaja pet osnovnih strategij:

Priljubljen predlog: v mislih podoživite žalosten dogodek, da bi iz sebe izvabili solzo. Ali je to dovolj? 🤔 Vaše razpoloženje in odnos sta 💯% pod vašim nadzorom in vplivata na vašo učinkovitost in rezultate.



1️⃣ Misli in zaznave: Vizualizirajte žalosten dogodek in/ali razmišljajte o njem (možgani delujejo prek slik in besed).


2️⃣ Telo: Uporabite telo – svojo fiziologijo. Čustva imajo namreč edinstvene fiziološke "prstne odtise" Osredotočite se na dihanje, govorico telesa in izraze obraza.

🌬️ Dihanje: Spremenite svoje dihanje in spremenili boste čustva in razpoloženje.

🚶‍♂️ Govorica telesa: Čustva imajo specifično govorico telesa (npr. zgrbljena drža odraža nemoč, depresijo, medtem ko pokončna drža samozavest in optimizem).

😞 Izrazi obraza: Mimika obraza dokazano vpliva na naše razpoloženje. Nasmehnite se 😊 in vam bo bolje.


Eksperiment: 🌞 Nasmehni se, dvigni glavo, vzravnaj se, globoko vdihni in vizualiziraj nesrečni dogodek. Težko je biti žalosten, ko je prisotna pozitivna fiziologija, kajne? 😅 Zdaj se namrščite, spustite ramena, plitvo dihajte in vizualizirajte isti dogodek. Občutite razliko? 😢


V naslednjih objavah vam predstavim nekatere tehnike uporabe telesa in uma za obvladovanje razpoloženja in odnosa, kar vam bo pomagalo, da boste v najboljši formi, ko je to najpomembnejše! Ostanite z nami! 🌟 Za tiste, ki želite še danes narediti korak naprej: https://www.uspesnipodpritiskom.si/


5 views0 comments
bottom of page